Legalisatie
Wat is een legalisatie van een vertaling en wanneer hebt u deze nodig?

Een legalisatie is een bevestiging door een officiële instantie dat de handtekening die op een document is geplaatst echt van de persoon is die ze heeft geplaatst. Daarom wordt ze ook soms een echtverklaring of wettiging genoemd.

Bij beëdigde vertalingen die voor het buitenland bestemd zijn is vaak een legalisatie door de FOD Justitie in Brussel vereist. Het Ministerie gaat dan na of de op de vertaling geplaatste handtekening effectief van de vertaler is en voegt een legalisatiestempel toe. Hiervoor moet de vertaler zich persoonlijk aandienen bij de FOD Justitie. De stempel maakt de gelegaliseerde vertaling officieel. 

Na de legalisatie door de FOD Justitie, zijn er voor bepaalde documenten nog extra stempels van instanties in Brussel vereist. Zo is een apostille eigenlijk een legalisatie door het ministerie van Buitenlandse Zaken van de handtekening van een federale ambtenaar. Ook ambassades, consulaten of ministeries kunnen documenten legaliseren.

Hebt u een document dat u beëdigd wilt laten vertalen en vervolgens wilt laten legaliseren? Gebruik onze handige rekentool en krijg meteen een offerte!


Onze troeven

Eerste keer, goede keer

Wij doen alleen maar beëdigde vertalingen en weten er alles over. Werk met echte experts en vermijd fouten die u veel geld kunnen kosten.

Kwaliteitsgarantie

Kwaliteit is ons keurmerk. Daarom geven wij een volledige kwaliteitsgarnaite op elke geleverde vertaling.

Alle talen

Wij hebben beëdigde vertalers voor elke taal die u nodig hebt, zelfs voor zeldzame talencombinaties.

Vaste deadline

U krijgt een gegarandeerde deadline en wij leveren altijd op tijd. Hierdoor kunt u al verdere plannen maken om uw vertaalde documenten in te dienen.

Onze klanten aan het woord

Waarom kiezen voor beedigdevertalingen.be?

  • Experts in beëdigde vertalingen
  • Vertalingen door beëdigde professionals
  • Instant offerte, u hoeft niet te wachten
  • Een kwaliteitsgarantie op elke vertaling
  • Gegarandeerde deadline voor uw vertaling
  • U kunt elke stap van het proces online volgen