Legalisatie
Wat is een legalisatie van een vertaling en wanneer hebt u deze nodig?

Een legalisatie is een bevestiging door een officiële instantie dat de handtekening die op een document is geplaatst echt van de persoon is die ze heeft geplaatst. Daarom wordt ze ook soms een echtverklaring of wettiging genoemd.

Beëdigde vertalingen die voor het buitenland zijn bestemd, moeten in bijna alle gevallen gelegaliseerd worden door de FOD Justitie en vervolgens door de FOD Buitenlandse Zaken.

De ambtenaar van de FOD Justitie gaat eerst na of de op de vertaling geplaatste handtekening effectief die van de vertaler is en voegt een legalisatiestempel toe. Hiervoor moet u of de vertaler zich persoonlijk aandienen bij de FOD Justitie. 

Na de legalisatie door de FOD Justitie moet de beëdigde vertaling aangeboden worden aan het loket van de FOD Buitenlandse Zaken, waar een ambtenaar de stempel en handtekening van de FOD Justitie bevestigt. Vervolgens geeft de FOD Buitenlandse Zaken een elektronische apostille uit die bewijst dat de vertaling een officieel document is.

Tot slot moet een beëdigde vertaling in bepaalde situaties ook gelegaliseerd worden door de ambassade van het land waar u de vertaling wilt gebruiken.

Hebt u een document dat u beëdigd wilt laten vertalen en vervolgens wilt laten legaliseren? Gebruik onze handige rekentool en krijg meteen een offerte!


Bestel uw beëdigde vertaling in 3 eenvoudige stappen

Talen

Onze troeven

Meteen raak

Wij doen alleen maar beëdigde vertalingen en weten er alles over. Werk met echte experts en vermijd fouten die u veel geld kunnen kosten.

Kwaliteitsgarantie

Kwaliteit is ons keurmerk. Daarom geven wij een volledige kwaliteitsgarantie op elke geleverde vertaling.

Alle talen

Wij hebben beëdigde vertalers voor elke taal die u nodig hebt, zelfs voor zeldzame talencombinaties.

Vaste deadline

U krijgt een gegarandeerde deadline en wij leveren altijd op tijd. Hierdoor kunt u al verdere plannen maken om uw vertaalde documenten in te dienen.

Onze klanten aan het woord

Waarom kiezen voor beedigdevertalingen.be?

  • Experts in beëdigde vertalingen
  • Vertalingen door beëdigde professionals
  • Instant offerte, u hoeft niet te wachten
  • Een kwaliteitsgarantie op elke vertaling
  • Gegarandeerde deadline voor uw vertaling
  • U kunt elke stap van het proces online volgen