Een apostille is een officiële bevestiging die aantoont dat de handtekening op je document echt is. Op een vertaling zorgt ze ervoor dat je de vertaling officieel in het buitenland kunt gebruiken. Apostilles zijn geldig in alle landen die zijn opgenomen in het apostilleverdrag.

Apostilles worden in België uitgegeven door de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken in Brussel. Ze worden alleen elektronisch uitgegeven.

Je kunt een apostille op een vertaling niet zelf aanvragen. De beëdigde vertaler die je vertaling heeft gemaakt moet dit voor jou doen. Neem dus contact op met ons team als je een apostille op je vertaling nodig hebt. Je ontvangt de apostille dan samen met je vertaling.

Wil je de vertaling gebruiken in een land dat niet meedoet aan het apostilleverdrag?

In dat geval kan de beëdigde vertaler bij de FOD Buitenlandse Zaken een digitale ‘legalisatie’ aanvragen voor je vertaling.

In de meeste gevallen moet je daarna nog een bezoek brengen aan de ambassade of consulaat van het land waar je de vertaling wilt gebruiken. Als het moeilijk is om je tijdens de werkuren naar Brussel te verplaatsen, kunnen wij in jouw plaats naar de FOD en de ambassade gaan. Meestal kan dit gewoon zonder volmacht.

Aarzel niet om contact op te nemen met ons team voor meer informatie over deze service.


Bestel uw beëdigde vertaling in 3 eenvoudige stappen

Talen

Onze troeven

Meteen raak

Wij doen alleen maar beëdigde vertalingen en weten er alles over. Werk met echte experts en vermijd fouten die u veel geld kunnen kosten.

Kwaliteitsgarantie

Kwaliteit is ons keurmerk. Daarom geven wij een volledige kwaliteitsgarantie op elke geleverde vertaling.

Alle talen

Wij hebben beëdigde vertalers voor elke taal die u nodig hebt, zelfs voor zeldzame talencombinaties.

Vaste deadline

U krijgt een gegarandeerde deadline en wij leveren altijd op tijd. Hierdoor kunt u al verdere plannen maken om uw vertaalde documenten in te dienen.

Onze klanten aan het woord

Waarom kiezen voor beedigdevertalingen.be?

  • Experts in beëdigde vertalingen
  • Vertalingen door beëdigde professionals
  • Instant offerte, u hoeft niet te wachten
  • Een kwaliteitsgarantie op elke vertaling
  • Gegarandeerde deadline voor uw vertaling
  • U kunt elke stap van het proces online volgen