Geboorteakte vertalen

Geboorteakte beëdigd laten vertalen naar een andere taal? Bereken uw prijs en bestel de beëdigde vertaling van uw geboorteakte met gegarandeerde deadline!

Officiële beëdigde vertalers
Beschikbaar in alle talen
100% op tijd garantie

Bestel je beëdigde vertaling in 3 stappen

Beëdigde vertalingen sinds 2008

Met een vertaalde geboorteakte bewijst u dat u bent wie u zegt. Het is een officieel document dat u in verschillende fases van uw leven kunt gebruiken. Zo is een geboorteakte vaak wanneer u verhuist naar een ander land. Ook wanneer u kinderen of andere familieleden wilt registreren bij de burgerlijke stand, is vaak een geboorteakte vereist.

De geboorteakte is een akte die wordt opgemaakt door een ambtenaar van de burgerlijke stand naar aanleiding van de aangifte van de geboorte van een kind. De geboorteakte wordt ook wel het geboortebewijs genoemd. Het is een verklaring met vermelding van plaats, dag en uur van de geboorte, geslacht van het kind, achternaam en voornamen, en de namen, de woonplaats en het beroep van de ouders en/of de aangevers en getuigen.

Als u bijvoorbeeld overweegt om naar het buitenland te verhuizen, dan zal een buitenlandse instante een vertaling van uw geboorteakte vragen.

Voor het vertalen van een geboorteakte of geboortebewijs hebt u een beëdigd vertaler nodig.

Een afschrift of uitreksel van uw geboorteakte of geboortebewijs kunt u opvragen bij het gemeentebestuur van de geboorteplaats, aan het loket van de dienst Burgerzaken. Als u beschikt over een elektronische identiteitskaart (eID), kunt u een afschrift of uittreksel van de geboorteakte meestal online aanvragen via het e-loket van uw gemeente.

Uw geboorteakte wordt door onze beëdigde vertalers op professionele en efficiënte wijze naar elke gewenste taal vertaald, binnen de vermelde termijn. U hoeft zich niet te verplaatsen om uw vertaling te bestellen. Alles verloopt online en u ontvangt uw beëdigde vertaling in een aangetekende brief bij u thuis.

De meest gekozen optie is het vertalen van een geboorteakte naar het Engels. Het internationale karakter van het Engels zorgt ervoor dat uw document (bijna) overal ter wereld wordt herkend en erkend. 

Hebt u een geboorteakte die u wilt laten vertalen naar het Engels of een andere taal? 

Bereken bovenaan de pagina meteen de prijs en start met uw beëdigde vertaling!

  Onze klanten aan het woord

  Heel tevreden. Fantastische service! Heb 2 keer hier laten vertalen en was heel tevreden van de service :-)
  Yunus Sahan 19-01-2023
  Hebben met spoed de vertaling en legalisering van mijn geboorteakte behandeld, zodat ik alsnog net op tijd mijn huwelijksaangifte kan doen! Echte helden. Alles kunnen regelen van op de trein, van A-Z perfect afgehandeld.
  Natasha Vermeulen 13-07-2020
  Ik had nood aan officiële vertaling Nederlands- Engels. Vlotte en makkelijke website, snelle respons en vriendelijke opvolging. Documenten waren klaar in aangekondigde tijd. Wat wil een mens nog meer? 5 sterren dik verdiend.
  Nick Deschacht 22-09-2022

  Hoe werkt het?

  Start een aanvraag en zie vooraf de prijs en opleverdatum van jouw vertaling.

  1Selecteer jouw talen en upload het document
  2Plaats de vertaalopdracht en reken direct af
  3Wij vertalen jouw document binnen de deadline
  4Ontvang jouw vertaling digitaal of per post